facebook twitter digg
2019-03-07 14:29:18

Завърши турнирът „8 март“, организиран от МВР, МО и НСО

Отборът на НСО в състав: капитан Христина Георгиева и капитан Нина Иванова, се класира на трето място в Турнира по стрелба „8 март“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе официален гост на церемонията

В спортното състезание, което се проведе на стрелбищните комплекси в Академията на МВР и НСО, участваха 24 отбора от цялата страна и шест индивидуални състезателки, общо 54 жени. Състезателките от структурите на МО, МВР, НСО, ДАНС, ГДИН и Бюрото по защита при главния прокурор в продължение на два дни мериха сили в дисциплините динамична и прецизна стрелба.

Снощи, в Централния военен клуб, се състоя официалната церемония по връчване на наградите на победителите в спортното състезание. Официален гост на... повече...

2019-03-01 08:59:18

Турнир по стрелба „8 март“ за жени, служители на МО, МВР и службите за сигурност започва на 5 март в София.

26 отбори от цялата страна и 6 индивидуални състезателки ще вземат участие в спортното състезание. Символичен домакин на проявата е НСО.

За втора поредна година в навечерието на Международния ден на жената Осми март в София се провежда Турнир по стрелба „8 март“ за жени, служители на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите за сигурност. Организирането и провеждането му целят не само повишаване авторитета на тези институции, но насърчаване на повече млади момичета и жени за кандидатстване и постъпване на работа в службите от сектор "Сигурност". Спортното състезание е в унисон с целите на Националната... повече...

2019-03-01 08:55:45 Мерки за обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България

Във връзка с обезпечаване сигурността на мероприятията по случай Трети март – Националния празник на Република България, които ще се проведат на 03.03. 2019 г. пред Паметника на Незнайния воин и на площад „Народно събрание“, напомняме на представителите на средствата за масово осведомяване:

Церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред Паметника на Незнайния воин е предвидена за 11.00 часа. Екипите могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на събитието между... повече...

Всички новини...

Националната служба за охрана  (НСО) има важна роля в системата от институции, свързани с националната сигурност на страната. 
Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осигуряване безопасността на определените в Закона за НСО лица, обекти и мероприятия.
Националната служба за охрана осъществява дейността си въз основа на следните основни принципи:
1. Спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна;
2. Зачитане правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство;
3. Политически неутралитет;
4. Единоначалие в управлението;
5. Непрекъснатост на охраната;
6. Взаимодействие с държавните органи, органите на местното самоуправление, юридически и физически лица, както и със съответните органи и организации в други държави.
Дейността на службата се регламентира от Закона за НСО и Правилник за прилагане на ЗНСО.
Основните ценности, на които се основава дейността на службата са: дълг, уважение, лоялност, доверие, отговорност, професионално усъвършенстване. На базата на изброените ценности е мотото на НСО: „Висок професионализъм, лична посветеност, екипен дух“.

Мисия:
Мисията на Националната служба за охрана е да поддържа на високо ниво сигурността на държавното ръководство /държавните органи и пребиваващите в страната чуждестранни делегации и гости с висок ранг, както и други лица, посочени в регламентиращите дейността й документи. Мисията се изпълнява с професионализъм, базиран на многогодишен исторически  опит и прилагане на най-новите стандарти във всички дейности.

Визия:
Визията на Национална служба за охрана е да изпълнява своята мисия чрез оценка, усъвършенстване и осъществяване на оптимална охранителна дейност. За изпълнението на визията, службата инвестира в обучението на служителите, насърчава мотивацията и личната посветеност, съблюдаването на високи професионални стандарти и прилагането на най-новите тенденции и методи на охранителната дейност.