РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

05-09-2023

НСО въвежда мерки сигурност в Пловдив за честванията по повод 138 години от Съединението на България

На 6 септември (сряда) Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в Пловдив по повод 138 години от Съединението на България и Празника на града. Кулминацията на честванията е тържествената заря-проверка с начало 20.30 часа на пл. „Съединение“.

На гражданите, които желаят да присъстват на мероприятието, достъп до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след 18.30 часа през три пункта за проверка: на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. 

За времето от 16.00 ч. до 22.30 ч. се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната на провеждане на мероприятието.