РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

НОВИНИ

04-01-2024

НСО с мерки за сигурност на празничния водосвет за Богоявление на бойните знамена и знамената светини на Българската армия

На Богоявление, 6 януари 2024 г. (събота), Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност на празничния водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Водосветът е с начало 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в София.

Граждани ще имат достъп до събитието след 09.30 часа през два пункта за проверка - при ул. „Раковска“ и ул. „Оборище“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

***

Уважаеми колеги,

Медийните екипи ще имат достъп до мероприятието през пункт за проверка, организиран при улиците „Париж“ и „Шипка“. Служителите на Националната служба за охрана ще изискват актуални журналистическа карта и документ за самоличност.